Select your Top Menu from wp menus

Renumitul înotător din  Brăviceni: „Mă doare sufletul când vin acasă”

Numele lui     Ion Lazarenco Tiron   este cunoscut în întreaga lume. El este  primul om care a trecut înot din prima încercare cele șapte strâmtori.  Înotătorul este originar din localitatea Brăviceni, dar de două decenii  locuiește în Irlanda. Deși are succes peste hotare și a reușit o performanță unică, acesta susține că este copleșit de tristețe de fiecare dată când revine în R. Moldova. Potriviti Ziarul de Gardă, Ion Lazarenco Tiron   a fost aplaudat în timpul Congresului Diasporei, care s-a desfășurat la Chișinău, pentru discursul în care a spus și următoarele:

„Atunci când vin acasă, mă doare sufletul să văd lumea atât de supărată. Îmi este și mai dureros atunci când văd taberele despărțite, care se judecă și se critică reciproc. […] În loc să ne unim, noi cheltuim timpul la fel ca doi candidați electorali care în loc să spună ceva concret, se vorbesc unul pe celălalt.”

Ion Lazarenco a plecat din R.Moldova fiind student la Academia de Poliție, iar ulterior s-a stabilit cu familia în Irlanda, unde locuiește deja de 21 de ani. În acești ani, el a adus de la diaspora din Irlanda ajutoare pentru familiile nevoiașe din R. Moldova și continuă să facă caritate.

Înotătorul originar din Brăviceni  este cel de-al optulea om din lume care a reușit să traverse înot cele șapte strâmtori de pe glob.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/renumitul-inotator-din-braviceni-ma-doare-sufletul-cand-vin-acasa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19