Centrul de Sănătate Publică (CSP) Orhei încă nu a eliberat autorizaţie sanitară pentru Parcul de distracţii “OrheiLand”. Solicitat de Radio Orhei, medicul-şef al instiitutiei, Ion Bolboceanu, a precizat că zona de agrement a iazului orăşenesc, adică plaja, a primit autorizaţie la începutul lunii mai, pe când teritoriul de după digul iazului, unde se află OrheLand, nu a fost autorizat sanitar.
Decizia pozitivă a CSP Orhei depinde de prezentarea de către Primărie a tuturor avizelor sanitare pentru toboganele gonflabile şi a proiectului Parcului “OrheiLand”.
Ion Bolboceanu a spus că fiecare tobogan, fie că a fost adus din Ucraina sau din alte părţi, trebuie să aibă aviz sanitar cu specificaţia că este destinat copiilor de o anumită vârstă. În caz contrar, există riscul ca utilizatorii să se lovească de unele locuri tari sau ascuţite, ceea ce poate duce la traumatizarea copiilor.
Primăria a început să prezinte avizele sanitare, dar CSP trebuie să vadă şi proiectul OrheiLand, a menţionat Ion Bolboceanu. În lipsa proiectului, acesta nu s-a putut expune dacă parcul face faţă, în special, aglomeraţiei din zilele de weekend, care mai sporește din cauza fluxului de turişti organizaţi din toată republica.
“Ei (Primăria, n.n.) mai au de prezentat proiectul, pentru ca să vedem cum a fost proiectat OrheiLand, unde se scurg apele menajere, dacă există staţie de epurare, de unde se foloseşte apa în tobogane – adică sunt mai multe lucruri până la autorizare”, a punctat medicul-şef CSP.
Vezi si CSP Orhei spune că apa din iaz este bună pentru scăldat. Despre apa din piscine nu ştie nimic
Potrivit lui Ion Bolboceanu, orice obiect trebuie să dispună de autorizaţie sanitară la momentul deschiderii. “Dacă se întâmplă ceva, cine răspunde?”, a spus acesta.
Menționăm că Parcul de distracții OrheiLand activează deja de mai bine de 2 luni, după deschiderea festivă care a avut loc încă pe data de 1 iunie, de Ziua Copiilor.