Select your Top Menu from wp menus

Poziția lui Dodon – alta, decât acum câteva zile

Președintele Igor Dodon a propus astăzi adoptarea unui sistem electoral mixt drept alternativă la cel uninominal promovat de Partidul Democrat. Chiar dacă, potrviti Ziarul Național, cu doar  câteva zile în urmă,  acesta pleda pentru menținerea actualului sistem electoral.

Fostul Ambasador al R. Moldova la Viena, Andrei Popov, a făcut public un mesaj pe care l-a primit de la Dodon pe 31 martie, când  șeful statului afirma că pledează pentru păstrarea sistemului actual. 

Întrebat astăzi, în timpul conferinței sale de presă, de ce și-a schimbat părerea, Igor Dodon a răspuns că „dacă nu exista majoritate parlamentară pentru uninominal, nu veneam cu propuneri. Acum e evident faptul că va fi votat proiectul PD” și că ar exista deja cel puțin 55 de voturi pentru acest lucru.

Amintim că zillele trecute, PSRM, din partea  căruia Dodon a candidat la funcția de președinte, a refuzat să semneze o declarație comună a celor cinci partide de opoziție (PLDM, PAS, PN, PCRM și PPDA) prin care acestea se pronunță pentru menținerea sistemului electoral actual.