Select your Top Menu from wp menus

7 sfaturi pentru o parolă sigură şi uşor de amintit

Cea mai sigură şi uşor de memorat parolă este rară ca unicornul, Sfântul Graal, fântâna tinereţii sau ca piatra filosofală. Nimeni nu a găsit-o şi mulţi se îndoiesc că ar exista. ECONOMICA.NET îţi prezintă câteva sfaturi pentru a-ţi creea o parolă sigură şi uşor de ţinut minte

Recent, Linkedin.com a anunţat că 6,5 milioane de parole au fost sparte. Se poate întâmpla oricui, oricând şi pe orice platformă online. Dacă aveţi conturi online pe mai multe platforme, ar fi bine să vă schimbaţi parola şi să ţineţi cont de următoarele sfaturi, potrivit Washington Post.

1. Folosiţi o combinaţie de caractere alfanumerice şi simboluri care nu formează neapărat cuvinte. Un website se laudă că are cea mai sigură parolă. Iată care este:

BD052EA025643096595A217658B10374242DC59DB397D9088C24DAEAF9059.

2. Folosiţi literele unui vers al unei melodii care vă place. De exemplu, „Billie Jean is not my lover” devine „bjinml”.

3. Folosiţi fraze pe care vorbesc despre voi, cum ar fi „Maşina mea din ’94 e albastră”.

4. Combinaţi două cuvinte uzuale. Cei de la Washington Post sugerează „dcoatg”, o combinaţie dintre „dog” (câine) şi cat (pisică). Puteţi alege cuvinte scurte din limba română.

5. Nu folosiţi fraze care sunt la modă şi obişnuite.

6. Folosiţi data aniversării căsătoriei. În acest fel nu se va întâmpla să uitaţi să-i luaţi ceva soţului/soţiei.

7. Folosiţi ceva memorabil, cum ar fi o dată istorică, dacă nu aţi lipsit de la orele de istorie.