De-a lungul istoriei, produse ale creatiei, de-a dreptul inofensive au fost considerate nocive pentru societate. Iată, în continuare, o listă cu doar zece dintre cărţile care au fost interzise de-a lungul timpului, şi motivele aferente. Desigur, lista ar putea continua aproape la nesfârşit.
1. Alice în Ţara Minunilor (1865) de Lewis Carroll a fost interzisă în China începând cu anul 1931 din cauza faptului că opera plasa animalele şi oamenii pe acelaşi nivel. Limbajul articulat atribuit animalelor era considerat o insultă la adresa umanităţii, motiv pentru care opera a fost interzisă de teamă că celor mici le va intra în cap ideea egalităţii între oameni şi animale.
2. Ferma animalelor (1945) de George Orwell. Controversata distopie a fost interzisă pe motiv că înglobează o serie de critici aspre la adresa U.R.S.S-ului. Editurile au fost foarte precaute şi rezervate în privinţa publicării romanului, cu atât mai mult cu cât o piesă care avea ca temă această operă a fost interzisă în Kenya, în 1991. Ferma animalelor a fost interzisă pentru o perioadă în Emiratele Arabe Unite, Cuba şi Coreea de Nord.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…