Select your Top Menu from wp menus

10 carti INTERZISE de CENZURA vremii

De-a lungul istoriei,  produse ale creatiei,  de-a dreptul inofensive au fost considerate nocive pentru societate. Iată, în continuare, o listă cu doar zece dintre cărţile care au fost interzise de-a lungul timpului, şi motivele aferente. Desigur, lista ar putea continua aproape la nesfârşit.
1.   Alice în Ţara Minunilor (1865) de Lewis Carroll a fost interzisă în China începând cu anul 1931 din cauza faptului că opera plasa animalele şi oamenii pe acelaşi nivel. Limbajul articulat atribuit animalelor era considerat o insultă la adresa umanităţii, motiv pentru care opera a fost interzisă de teamă că celor mici le va intra în cap ideea egalităţii între oameni şi animale.
2. Ferma animalelor  (1945) de George Orwell. Controversata distopie a fost interzisă pe motiv că înglobează o serie de critici aspre la adresa U.R.S.S-ului. Editurile au fost foarte precaute şi rezervate în privinţa publicării romanului, cu atât mai mult cu cât o piesă care avea ca temă această operă a fost interzisă în Kenya, în 1991. Ferma animalelor a fost interzisă pentru o perioadă în Emiratele Arabe Unite, Cuba şi Coreea de Nord.

click AICI, pentru mai multe 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/10-carti-interzise-de-cenzura-vremii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19