Select your Top Menu from wp menus

Un GRUP de consilieri sunt COINTERESAŢI să vândă stadionul din Orhei / Opinie şi reacţii

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului raional (CR) Orhei de la sfârşitul săptămânii trecute, consilierul Ion Şiman (PSRM) şi-a exprimat opinia că în comisia pentru privatizarea stadionului au fost incluşi   consilieri cointeresaţi ca acest obiect sportiv  să fie vândut. Această opinie a fost contestată aproape imediat prin exclamaţia unui consilier şi prin declaraţia altui consilier din grupul acelor care susţin înstrăinarea stadionului.

Ion Şiman, care de-a lungul anilor a deţinut mandate consecutive în CR Orhei, le-a amintit şi altor colegi cu vechime similară cum,  cu 10 ani în urmă, au votat împreună pentru alocarea  milioanelor  de lei din bani publici în scopul reconstrucţiei stadionului orăşenesc. Din această cauză, şi cetăţenii de rând trebuiesc întrebaţi dacă e corect sau nu ca stadionul să fie vândut. Altfel, potrivit lui Şiman, toţi consilierii vor împărţi răspunderea cu  un grup  de aleşi raionali  incluşi în comisia pentru privatizare care, în opinia lui, sunt organizaţi şi cointeresaţi să vândă stadionul.

Prima reacţie a venit de la membrul comisiei pentru privatiare, consilierul Vladislav Şevcenco (PDM). Acesta, chiar în timp ce Ion Şiman vorbea, şi-a exprimat ironic dezacordul printr-o scurtă exclamaţie de pe loc.
Un alt membru al comisiei pentru privatizare, consilierul Valeriu Covaş (PPEM) a considerat necesar să iasă cu o declaraţie. Acesta a dat asigurări că nu este în buzunarul nimănui şi că nu are interese meschine. Covaş a afirmat că tot ce îşi doreşte este ca în raion să fie bine şi ca stadionul să nu se distrugă în continuare.

Amintim că majoritatea covârşitoare a consilierilor prezenţi la şedinţa de vineri,  25 martie,  au votat pentru privatizarea Complexului sportiv raional în cadrul unei licitaţii cu strigare.

Vezi si CR Orhei: Distonanţa unei FRACŢIUNI şi a unui DEPUTAT în Parlament VIDEO