Select your Top Menu from wp menus

Asta DA Privatizare! Ori NU?

Consiliul raional (CR) Orhei ar putea intra în istorie cu cea mai grandioasă privatizare din toate timpurile. Ori, dimpotrivă, va dezamăgi aşteptările pe care le-a creat faţă de expunerea stadonului la privatizare contra impresionantei sume de 47 de milioane de lei.

Vezi si 27 de consilieri au votat pentru ca STADIONUL din Orhei să fie VÂNDUT

Primele semne de fisurare a planurilor optimiste au apărut la doar două zile după ce, vinerea trecută, CR a luat decizia de a înstrăina Complexul sportiv prin intermediul unei licitaţii cu strigare.

În după amiaza zilei de luni, vicepreşedintele FC Milsami, Petru Jardan, declara deja la o televiziune din Capitală, că stadionul din Orhei la aşa un preţ stadionul din Orhei nu mai prezintă  interes pentru conducerea clubului. Cu 47 de milioane poate fi construit un stadion propriu altundeva, a spus Jardan.

Pe parcursul ultimilor 2 ani, FC Milsami a depus câteva cereri la CR Orhei, insistând asupra luării stadionului în arendă pe o perioadă de 25-30 de ani. De curând, Milsami a admis posibilitatea cumpărării, fapt indicat într-o cerere care a fost chiar ataşată la proiectul deciziei CR Orhei privind privatizarea stadionului.

La mijlocul lunii curente, directorul FC Milsami, Viorel Jardan, declara la o întrunire organizată de preşedinţia raionului că varianta procurării stadionului ar fi acceptabilă, în cazul eşalonării plăţii pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 5 ani.

În cadrul şedinţei extraordinare de vinerea trecută, CR Orhei, dimpotrivă, a micşorat termenul de plată de 2 ani, indicat în proiectul deciziei, până la 1,5 ani.

Amintim că pentru privatizare au votat 27 de consilieri. Dezbaterile au fost pe alocuri furtunoase, iar consilierul democrat Vladimir Bobeică a atenţionat că, fiind expus la privatizare, Complexul sportiv din Orhei poate repeta soarta altor obiecte, preţul cărora se micşorează de la o licitaţie la alta. Drept exemplu a fost adus cazul Fabricii de fermentare a tutunului din Orhei.

Vezi si PERLE despre vânzarea/privatizarea STADIONULUI din Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/asta-da-privatizare-ori-nu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19