Select your Top Menu from wp menus

ZIUA MUNCII, marcată în Europa prin proteste faţă de austeritate şi şomaj

Zeci de mii de persoane au participat, miercuri, în numeroase ţări europene, la mitinguri organizate de Ziua internaţională a Muncii, oamenii denunţând austeritatea şi rata ridicată a şomajului, context în care Papa Francisc pledează pentru „dreptate socială” şi eliminarea „sclaviei” în ţări sarace.
În Grecia, Ziua internaţională a Muncii a fost marcată printr-o grevă generală şi prin proteste faţă de măsurile de austeritate la care au participat aproximativ 13.000 de persoane, în principal socialişti şi comunişti, la Atena şi Salonic. Mii de persoane au defilat la Paris, la apelul formaţiunii populiste Frontul Naţional (FN
În Bangladesh, mii de oameni au cerut să se facă dreptate în cazul prăbuşirii sediului unei fabrici de confecţii, un accident soldat cu peste 400 de morţi.
Manifestanţii împotriva austerităţii şi şomajului au avut loc şi în Italia, Turcia, Spania, Republica Cipru, Polonia şi Portugalia.
Papa Francisc a pledat pentru „dreptate socială”, îndemnând liderii politici să creeze locuri de muncă şi să respecte drepturile angajaţilor. De asemenea, Suveranul Pontif a denunţat „sclavia” din ţările sărace, după prăbuşirea fabricii de confecţii în Bangladesh, o ţară cu mână de lucru foarte ieftină unde sunt active numeroase companii occidentale.
La Istanbul, zece persoane au fost rănite, iar aproximativ 20 au fost reţinute în timpul violenţelor izbucnite cu ocazia zilei de 1 mai.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ziua-muncii-marcata-in-europa-prin-proteste-fata-de-austeritate-si-somaj/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19