Select your Top Menu from wp menus

Ziua Mondială Populației: Orheiul, lider între raioane la capitolul populație

 In R.Moldova, cel mai mare numar al populatiei, exceptand municipiile Chisinau, Balti si UTA Gagauzia, il are raionul Orhei.  Potrivit datelor BNS,  la inceputul acestui an in raionul Orhei  locuiau 125 800 de persoane.

Chiar daca in comparatie cu inceputul lui 2011, a fost inregistrata o scadere nesemnificativa, luand in considerare  fenomenul general de diminuare a populatiei din R. Moldova,  Orheiul a ramas si in  2012 lider intre raioane, la capitolul cifra populatiei:   raionul Cahul este depasit cu 900 de persoane, iar ocupantul locului 3 in acest clasament,  raionul Ungheni,  – cu  8600 de persoane. Din raioanele vecine cu Orheiul, cel mai mare numar de locuitori il are Telenestiul  –73 900.

Potrivit BNS,  pe ansamblul republicii, la 1 ianuarie 2012, numărul populaţiei stabile era  putin peste 3 mln 559 mii de oameni.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Populației.  Pentru prima dată Ziua Mondială a Populației a fost consemnata  în 1987 când,  potrivit datelor ONU, cifra oamenilor de pe glob se ridica la 5 miliarde de oameni.  Din toamna anului trecut  cifra populației de pe glob a inceput sa depaseasca 7 miliarde.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ziua-mondiala-populatiei-orheiul-lider-intre-raioane-la-capitolul-populatie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19