Select your Top Menu from wp menus

Ziua lui Eminescu la Orhei: Flori la piatra de temelie a monumentului asteptat de un sfert de secol FOTO

 Marti, 15 ianuarie, cu ocazia aniversari 163-a  de la nasterea poetului, atat orheienii de rand, cat si demnitarii locali, din nou,  au depus flori la piatra de temelie, dar nu la  monumentul lui Mihai Eminescu.

Asta, in pofida faptului ca, incepand cu penultimul deceniu al secolului trecut,   dorinta de inaltare a statuii de bronz a poetului a fost declarata si repetata continuu de catre autoritatile de la Orhei.    In acest scop,  au fost chiar anuntate si organizate actiuni de colectare a miloacelor  banesti. Deja doua.

Prima colecta, demarata cu sustinerea edililor orasenesti,      s-a incheiat  doar cu instalarea pietrei de temelie. Si  cu  nedumeriri  legate de utilizarea celor  peste 60  mii  de ruble sovietice  ( 80 mii dolari SUA) acumulati in anii ’90, gratie contributiei masive din partea cetatenilor.

A doua  actiune similara a fost anuntata de catre autoritatile de  nivel raional din legislatura precedenta. Suma  precizata de  curand prin intermediul publicatiei oficiale a Consiliului raional Orhei e de aproximativ   20 de mii de lei.

Amintim, de asemenea,  ca   acum 5 ani,   Consiliul orasenesc Orhei s-a aratat preocupat de soarta importantei sume banesti, adunate  pe un  cont  special  cu 20 de ani in urma. Informatiile  oferite  de unii membri ai grupului  organizatoric care a gestionat  acei bani  nu au  schimbat, insa, deloc starea incipienta – de piatra de temelie – a  monumentului lui  Mihai Eminescu.

EMIN3 EMIN2 EMIN1-1

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ziua-lui-eminescu-la-orhei-flori-la-piatra-de-temelie-a-monumentului-asteptat-de-un-sfert-de-secol/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19