Select your Top Menu from wp menus

Ziua Grănicerului este marcată astăzi cu fast la Chişinău.

Cu această ocazie la Palatul Naţional se desfăşoară o festivitate dedicată celei de-a douăzecea aniversări de la crearea Serviciului de Grăniceri.

Se pare că evenimentul de astăzi va fi unul istoric pentru toţi cei care activează în Serviciul Grăniceri, asta pe motiv că în mai puţin de o lună, structura va trece în subordinea ministerului Afacerilor Interne şi se va denumi Poliţia de Frontieră. Astfel după două decenii de existenţă Serviciul Gănicerii va fi demilitarizat, însă va primi şi noi competenţe în domeniul urmăririi penale, examinării contravenţiilor şi expertizei juridice a actelor de călătorie, precum şi în combaterea criminalităţii transfrontaliere.

Poliţia de frontieră va fi condusă de şeful Departamentului, care va fi numit de Guvern la propunerea ministrului de Interne. Instituţia va fi finanţată din bugetul de stat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ziua-granicerului-este-marcata-astazi-cu-fast-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19