Select your Top Menu from wp menus

Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei ar putea deveni un eveniment internațional

Zilele Filmului Moldovenesc, desfășurate la Orhei,  ar putea căpăta o perspectivă de talie internațională. Această năzuință a fost exprimată  de directorul Centrului Național de Cinematografie, Valeriu Jereghi, în cadrul festivității de lansare a festivalului.
Veleriu Jereghi și–a mai exprimat speranța că pe viitor producători din străinătate vor veni să filmeze în zona Orheiului Vechi, amintind că pe vremuri acolo se filma fiecare a treia peliculă autohtonă, iar zona era supranumită Hollywood-ul moldovenesc.
În cadrul festivității, președintele raionului Orhei, Tudor Golub,  a regretat că la Orhei s-a pierdut tradiția vizionării filmelor pe ecran mare și a anunțat că  inițiativa organizării festivalului aparține lui Sergiu Cumatrenco Junior.
Sergiu Cumatrenco Junior, care este producător de filme, co-fondatorul studioului Youbesc, a povestit publicului adunat în sala Centrului de Cultură ”Andrei Suruceanu”, că ideea unui asemenea festival i-a apărut mai demult, iar anul trecut a început să prindă contur grație susținerii financiare din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova.
Potrivit Tatianei Sanina, din cadrul Ambasadei SUA, reprezentanța diplomatică este mândră să susțină acest eveniment pentru că arta cinematografică ajută la construirea unor legături între popoare, iar regizorii și realizatorii de film atât inspiră,  cât și ne ajută să vedem societatea altfel.
Festivalul a debutat joi, 23 noiembrie,  cu o tragicomedie, ”Afacerea Est”, care ironizează pe seama mai multor aspecte din societatea moldovenească, printre care corupția și viața politică.
Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei continuă și în weekend, la Centrul de Cultură Andrei Surucenu, unde sunt proiectate  filme autohtone, intrarea fiind liberă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/zilele-filmului-moldovenesc-la-orhei-ar-putea-deveni-un-eveniment-international/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19