Select your Top Menu from wp menus

Ziarul de Gardă: «Imperiul» imobiliar al procurorului general adjunct

Familia lui Eugen Rusu, adjunctul procurorului general, deţine două case de locuit particulare şi un apartament în raza mun. Chişinău, estimate la aproximativ 10 mil. de lei. Acesta susţine că un imobil l-ar fi construit pe când era deputat, iar altul, după ce a vândut un apartament, scrie Ziarul de Gardă în pagina sa electronică.
Săptămâna trecută, doi acţionari ai Întreprinderii de Producere a Materialelor de Construcţie «Anchir» SA din satul Chirca, Anenii Noi, au organizat o conferinţă de presă în care l-au acuzat pe Eugen Rusu, adjunctul procurorului general, de faptul că, beneficiind de funcţia pe care o deţine, le-a distrus firma.
Pe de altă parte procurorul Eugen Rusu nega parţial cele relatate, precizând că are o singură casă, în sect. Buiucani, construită din banii agonisiţi de familia sa în mai mulţi ani de muncă.
Totuşi, informaţiile de la ÎS «Cadastru» îl contrazic pe procuror. Conform acestora, Eugen Rusu, împreună cu soţia sa, Efimia Rusu, sunt proprietari a două case de locuit particulare şi a unui apartament în Chişinău. Una dintre case se află la Buiucani, pe str. Suceava.
Potrivit Ziarului de Gardă una din case este estimată de experţii imobiliari la 4-5 milioane de lei, vila din Dumbrava este estimată a 3 milioane de lei, iar apartamentul care este înregistrat pe numele fiului , procuror şi el este evaluat la aproximativ 1 milion de lei.

mai multe detalii pe zdg.md