Select your Top Menu from wp menus

Ziarul de Gardă: Donciu cere 4,5 mln lei de la UNION FENOSA şi blocarea conturilor distribuitorului de energie

Familia lui Anatolie Donciu, preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), cere de la «Red Union Fenosa» (RUF) aproximativ 4,5 mln. lei şi punerea sub sechestru a bunurilor şi a conturilor bancare ale celui mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova, scrie în pagina electronică Ziarul de Gardă.
Cererea de chemare în judecată este semnată de către toţi membrii familiei Donciu. În ea se explică faptul că familia Donciu deţine hotărâri definitive ale instanţei de judecată prin care RUF era obligată să-şi reamplaseze Punctul de Transformare (PT) amplasat în vecinătatea casei lor, dar că distribuitorul de energie nu s-a conformat, refuzând să întreprindă vreo acţiune în vederea executării hotărârii judecătoreşti, deşi promitea, în repetate rânduri, să o facă. Familia Donciu face referire şi la două controale, care au stabilit depăşirea nivelului admis de sunet în dormitorul acestora.
Anatolie Donciu susţine, însă, că nu ar fi sigur că va merge mai departe în acest proces
Totodată, ZdG a primit răspuns de la Primăria Chişinău la o solicitate de informaţii vis-a-vis de cazul Donciu. Publicaţoa sccrie că deşi, anterior, era anunţaţă că Primăria s-a autosesizat şi că va întreprinde măsurile ce se cuvin, scrisoarea oficială conţine doar răspunsuri vagi şi neclare.
Surse din cadrul Primăriei au spus că răspunsul ambiguu primit de ZdG de la Primărie în cazul Donciu, dar şi inacţiunile administraţiei publice locale în acest caz «se datorează implicării unor persoane sus-puse, care încearcă să-l protejeze pe preşedintele CNI».
Ziarul de Gardă mai scrie că miercuri, 5 decembrie, şi Anatolie Donciu, şi Red Union Fenosa au telefonat la redacţie încercând să convingă ca articolul să nu fie publicat. Primul, pentru că este ceva personal, în timp ce RUF, pentru că încearcă încă să reglementeze situaţia pe cale amiabilă.

sursa: zdg.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ziarul-de-garda-donciu-cere-45-mln-lei-de-la-union-fenosa-si-blocarea-conturilor-distribuitorului-de-energie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19