Select your Top Menu from wp menus

Zi de sărbătoare pentru 26 de mii de copii din Orhei

Peste 26 de mii de copii din raionul Orhei sărbătoresc astăzi ziua internaţională a copilui. Potrivit datelor BNS, anul trecut în raion erau înregistraţi erau 26036 de copii cu vârsta de pănă la 18 ani.
Pe ansamblul republicii numărul copiilor cu vârste până în 18 ani, a fost de peste 690 de mii, la 1 ianuarie 2015, în scădere cu 9.000 față de anul anterior.
Anul trecut, în raionul Orhei a fost înregistrat cele mai mare număr de naşteri – 1433, comparativ cu alte raioane.
În cele 52 de instituţii de învăţământ din Orhei, învaţau în anul de studii, care s-a finalizat la 31 mai, 11558 de elevi.Anul acesta o femeie din raionul Orhei a născut cvadrupleţi – un caz destul de rar.
Studiile ONU arata că În lipsa unei protecţii sociale eficiente, copiii din gospodăriile mai sărace moştenesc inegalităţile, iar cei cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate sunt vulnerabili şi nu doar din cauza condiţiilor financiare, căci de cele mai multe ori părinţii trimit bani acasă, ci mai ales din cauza lipsei îngrijirii părinteşti, cu efecte grave asupra calităţii alimentaţiei dar şi a rezultatelor şcolare.
Cele mai mari alocaţii pentru copii le acordă Luxemburg, peste 800 de euro pentru cel de-al treilea copil născut. În Belgia cuantumul alocaţiei este în funcţie de numărul copiilor din familie – pentru un copil se acordă 83 de euro, pentru doi copii, 154 de euro, iar pentru trei sau mai mulţi copii, alocaţia este de 230 de euro pe lună. Acelaşi criteriu funcţionează în Franţa şi Germania,
În Republica Moldova alocaţia lunară pentru întreţinerea copilului porneşte de la cca 15 euro per lună , pentru persoanele neasigurate,care se acordă până la atingerea de către copil a vârstei de 1,5 ani.
De la cca 45 de euro/lună porneşte îndemnizaţia pentru persoanele neasigurate social în funcţie de salariul primit în ultimele 12 luni înaine de naştere, acestor persoane îndemnizaţie se acordă până la atingerea de către copil a vârstei de 3 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/zi-de-sarbatoare-pentru-26-de-mii-de-copii-din-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19