Select your Top Menu from wp menus

Zeci de proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial – descoperite la Brănești, Orhei FOTO

Photo Credit To DSE Orhei

Câteva zeci de proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite la Brănești în timpul lucrărilor de excavare a unui șanț.
Potrivit șefului adjunct al DSE Orhei, lt-colonelului Viorel Patraș, incidentul s-a produs sâmbătă pe un camp din preajma localității.

Inițial,  muncitorii firmei care efectuau lucrările , au descoperit în jur de 15 muniții,  după care imediat au fost alertați poliția și salvatorii. Reprezentanții DSE Orhei și Centrului Militar Orhei au anunțat geniștii Armatei Naționale și astăzi, după o verificare minuțioasă, la suprafață a mai fost scos un lot de muniții. Întreaga captură a numărat 46 de proiectile, de calibru 76 mm.

În după-amiaza zilei , proiectilele au fost dezamorsate prin explozii controlate, într-o carieră, alfată nu departe de locul unde au fost depistate.
Descoperirea de la Brănești este cea mai impunătoare de la începutul acestui an. Până la aceasta, potrivit datelor Armatei Naționale, în cele peste 40 de ieșiri în diferite localități ale țării au fost lichidate peste 80 de obiecte explozive.

  • munitii branesti 1
  • munitii branesti 2
  • munitii branesti 3
  • munitii branesti 4

Foto DSE Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/zeci-de-proiectile-din-cel-de-al-doilea-razboi-mondial-descoperite-la-branesti-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19