Select your Top Menu from wp menus

Zeci de mii de oameni, mobilizaţi pe reţelele de socializare

O manifestaţie de amploare la nivel european care să aibă loc sâmbătă este planificată pe reţelele de socializare împotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat de ţările europene la sfârşitul lui ianuarie, relatează Radio Polonia, în pagina electronică.
În Polonia, protestul va avea loc în pieţele din Cracovia, Katowice, Leszno, Radom, Szczecin, Varşovia, Wroclaw şi Poznan.
Aproximativ 20.000 de persoane au afirmat că vor participa la manifestaţii în Germania, iar în România au promis să participe 30.000.
În cadrul unui protest faţă de ACTA, organizat la 26 ianuarie în Poznan, în vestul Poloniei, au participat aproximativ 5.000 de persoane, însă manifestaţiile au degenerat în violenţe, soldate cu arestare a şapte persoane.
Protestele faţă de ACTA au continuat online, miercuri, în Polonia, cu un atac împotriva Ministerului Culturii.
Reprezentanţi din 22 de state membre UE şi Uniunea Europeană au semnat, la sfârşitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra însă în vigoare fără aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/zeci-de-mii-de-oameni-mobilizati-pe-retelele-de-socializare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19