Select your Top Menu from wp menus

Zece ani în urmă la Orhei. Alocări de bani pentru Orheiul Vechi, sărbătoarea vinului și decorarea lui Voronin la Curchi de Patriarhul Rusiei

Zece ani în urmă, Radio Orhei (101,6 MHz) și-a lansat site-ul – radioorhei.info, site care găzduiește o parte din istoria orheiană din ultimul deceniu. Despre ce se vorbea în săptămâna 4 octombrie-10 octombrie  aflați într-o scurtă retrospectivă.
Acum 10 ani, Radio Orhei relata despre  faptul că pentru lucrările de conservare a băii turceşti, de pe teritoriul rezervaţiei cultural-naturale Orheiul-Vechi s-au alocat 120 mii lei din fondul de rezervă al Guvernului.
La Radio Orhei era găzduită o emisiune organizată la solicitarea Regiei Apă-Canal Orhei, în cadrul căreia a fost discutată activitatea întreprinderii.
Zece ani în urmă la Radio Orhei erau difuzate mai multe știri, care au fost plasate și pe site, dedicate celei de-a 12-a ediții a Zilei Vinului, care a început să fie organizată la Orhei încă  pe vremea existentei județelor,  în anul 2000.
Un deceniu în urmă Radio Orhei relata despre faptul că Patriarhul Rusiei, IPF Kiril, și liderul PCRM , Vladimir Voronin,    s-au intalnit la mănăstirea  Curchi. Cei  doi   au avut o intrevedere  bilaterala   , dupa  ce Patriarhul Rusiei a oficiat  o slujba de sfintire  a  catedralei manastirii.  In cadrul intalnirii  Patriarhul  Kiril  l-a  decorat pe  liderul comunistilor din R.Moldova  cu   Ordinul Sfîntului şi Cuviosului Kneaz Daniil de Moskova, de rangul I.