Select your Top Menu from wp menus

Zdob şi Zdub cântă în deschiderea concertului de la Bucureşti al Linkin Park

Formaţia moldoveană Zdob şi Zdub va cânta în deschiderea primului concert pe care trupa Linkin Park îl va susţine în România, pe 6 iunie, la complexul Romexpo din Bucureşti, informează organizatorii, Events.
Accesul în zona concertului este permis începând de la ora 17.30, iar show-ul începe la ora 19.00.

Începând cu mijlocul anilor 1990, Zdob şi Zdub combină hardcore-ul şi folclorul moldovenesc într-un mod unic şi elegant, oferind un show live spectaculos, ceea ce le-a adus si denumirea de etno-rockeri. Cu elemente de hip-hop, drum’n’bass, jungle, punk, ei aduc un mixt muzical original, unde se întâlnesc intensitatea urbană şi spiritul rural.

Zdob şi Zdub a concertat în peste 20 ţări europene.

De-a lungul anilor, trupa Zdob şi Zdub a cântat în deschiderea show-urilor unor formaţii cu renume mondial, precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin’ Criminals.

Din componenţa trupei fac parte Roman Iagupov – voce, Mihai Gincu – bass, Sveatoslav Starus, Andrei Cebotari – tobe, Valeriu Mazilu – trompetă, cimpoi, Victor Dandeş – trombon şi instrumente populare.

Trupa americană Linkin Park cântă pentru prima oară în România pe 6 iunie.
Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn, Rob Bourdon nu sunt doar o trupă de rock, ci un hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ. Cei şase membri ai trupei Linkin Park sunt originari din sudul Californiei, iar ideea formaţiei a apărut în micul dormitor al lui Mike Shinoda, unde acesta şi Delson au înregistrat primul material muzical, în 1996. Cei doi fuseseră colegi de şcoală.

De-atunci, trupa Linkin Park a vândut peste 45 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat două premii Grammy din şase nominalizări, plus numeroase alte trofee ale industriei muzicale.

„Cea mai mare greşeală pe care o fac unii este aceea de a spune ca suntem doar o trupă de rock”, spune chitaristul Brad Delson. „Noi considerăm muzica noastră un hibrid a ceea ce am ascultat noi şase de-a lungul timpului. Titlul albumului nostru de debut, „Hybrid Theory”, este de fapt numele pe care voiam să-l purtăm ca trupă şi este rezultatul a şase moduri de a înţelege muzica şi a şase personalităţi artistice distincte”, mai spune acesta.

„Hybrid Theory” a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare vândute în SUA) şi a câştigat mai multe discuri de platină în multe alte ţări. Cel mai recent album al trupei, „A Thousand Suns”, a debutat direct pe locul 1 în Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea material discografic consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge în acest top. Turneul de promovare cu acelaşi nume,”A Thousand Suns Tour”, a traversat cinci continente şi 30 de ţări, prilej cu care cei şase muzicieni au cântat în faţa a peste un milion de fani.

„Linkin Park cântă pentru prima dată nu doar în România, ci şi în zona Balcanilor, ceea ne face să credem că vom avea şi numeroşi spectatori din ţările vecine”, spune directorul general Events, Sorina Burlacu.

Linkin Park lucrează în prezent la un nou album, care va fi lansat în vara anului 2012. După o perioadă de experimente şi într-o eră în care mai toate formaţiile merg spre dubstep, Linkin Park a decis să revină la sound-ul iniţial. Chester Bennington spune despre noul proiect că „va fi ceva mult mai familiar oamenilor decât a fost „A Thousand Suns””. „Am încorporat mult sunet de chitară, refrenuri grandioase, dar şi câteva elemente electronice grele. Vom încerca să venim cu un sound greu, fără să mergem prea mult înspre metal”, spune acesta.

Chester Bennington a mai dezvăluit că, din punct de vedere al temelor lirice, se va baza pe chestiuni mult mai personale. „Am scris mult despre relaţii”, a explicat el. „Nu suntem o trupă politică, ci avem o puternică orientare socială”, adaugă acesta.

În anul 2005, Linkin Park a pus bazele Music For Relief, o organizaţie caritabilă non-profit, care a adunat peste cinci milioane de dolari pentru victimele dezastrelor naturale. Suma de 2,2 lei din fiecare bilet vândut la concertul din România va merge către Music For Relief. În acest moment, Linkin Park este trupa cu cei mai numeroşi fani pe Facebook, cu peste 36 de milioane de „adepţi”.
sursa:Mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/zdob-si-zdub-canta-in-deschiderea-concertului-de-la-bucuresti-al-trupei-linkin-park/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19