Select your Top Menu from wp menus

Ninsoarea viscolită a crescut nămeţii la peste 2 metri. Pericol de captivitate albă pentru zeci de automobile!

Spre seara zilei de astazi,   stratul de zapada de pe unele sectoare  ale traseului Orhei-Rezina a depasit deja 2 metri. Munca drumarilor fiind zadarnicita de vantul care imediat ingramadeste  omatul acolo de unde abia a fost curatat.

Potrivit lui Iurie Siloci, sef al Directiei Situatii Exceptionale (DSE) Orhei,  un sofer,  care si-a abandonat masina pe drumul spre Rezina,   a informat salvatorii ca a vazut cel putin 20 de automobile prinse in nameti.  Alte vreo 6 automobile   ramaneau nemiscate in imprejurimile satului Cucuruzeni.

In jurul orei 17, printre localitatile cu drumuri inaccesibile, de unde au parvenit semnale de blocare a unitatilor de  transport,   se mai numarau satele  de pe directiile comunelor Jora de Mijloc, Donici si Piatra.  Intr-o masina pornita la drum din satul Piatra s-ar fi aflat si o femeie insarcinata care necesita ajutor medical.

De aproape 24 de ore, salvatorii de la DSE Orhei sunt aproape non-stop  in    misiuni   de descarcerare din nameti a unitatilor de transport  blocate pe drumurile locale.

Odata cu caderea noptii, ninsoarea care nu conteneste si viscolul care spulbera zapada sporesc   riscul  pentru persoanele  care se vor aventura sa porneasca la drum in astfel de  conditii neordinare, atrage atentia Iurie Siloci. Pentru a nu se expune inutil pericolului si a nu crea incidente  dramatice, conducatorii auto sunt indemnati sa isi amane deplasarile pana la ameliorarea contiilor meteo si a situatiei pe traseele rutiere.

Citeste si: Troienele de cca 1,5 m. blocheaza transportul pe traseul Orhei-Rezina


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/zapada-viscolita-a-crescut-nametii-la-peste-2-metri-pericol-de-captivitate-alba-pe-timp-de-noapte-pentru-zeci-de-automobile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19