Select your Top Menu from wp menus

Zăpada le-a făcut o zi liberă de școală elevilor din două sate din raionul Orhei

50 de elevi din raionul Orhei nu au ajuns astăzi la şcoală din cauza zăpezii. Autobuzul şcolar nu i-a putut transporta la gimnaziul din Ciocîlteni pe copiii din satele Fedoreuca şi Clișova Noua. Cazul a fost adus la cunoştinţa participanţilor la şedinţa Comisiei situaţii excepţionale Orhei, unde a fost luată în discuţie în special problema menținerii drumurilor din raion în stare practicabilă. 

O parte din copiii din cele două sate ar fi pornit la şcoală pe jos, alţii însă s-au întors acasă. Autobuzul care îi duce pe elevi la gimnaziul în Ciocîlteni circulă de o vreme pe un itinerar nou, a precizat pentru Radio Orhei seful adjunct al DSE Orhei, Viorel Patraș. Drumul este administrat de către autoritățile locale,  iar autobuzul nu ar fi putut trece de porțiunile  înzăpezite de pe itinerarul respectiv.  

Alţi 33 de elevi din satul Sirota au lipsit azi de la lecţii, dar acest caz nu e legat de drumul impracticabil, ci de o defecţiune a autobuzului şcolar care urma să ajungă la  liceul Onisifor Ghibu din Orhei.

Pe ansamblul republicii, luni au fost suspendate 27 de rute pentru elevi, aşa încât, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, peste 400 de elevi nu au ajuns astăzi la şcoală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/zapada-le-a-facut-o-zi-libera-de-scoala-elevilor-din-doua-sate-din-raionul-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19