Select your Top Menu from wp menus

“Zăcăminte” explozibile într-o carieră de calcar din oraşul Orhei

O cariera de calcar din cartierul Slobozia Doamnei al orasului Orhei semnaleaza deja al doilea caz de depistare a unei  bombe. Asta,  in  mai putin  de 1 an de cand si-a reluat activitatea!

Azi dimineata,  in timpul lucrarilor de excavare,   a fost descoperita o bomba de pe vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aruncatorul de bombe,   calibrul 82 mm,  are in lungime cca 40  cm si s-a pastrat destul de bine  in pamant, la o adancime de vreo 0,5 metri.

 Potrivit lui  Viorel Patraş, sef-adjunct al DSE Orhei, colaboratori ai Directiei, Inspectoratului de Politie si Centrului Militar Orhei s-au deplasat la fata locului, au documentat cazul   si au intreprins masurile necesare de securizare a zonei. Doi politisti au ramas sa supravegheze munitia  pana la venirea genistilor care au fost chemati sa detoneze  explozibilul.

In anul curent curent, acesta este deja al 4-lea caz de depistare a obiectelor neexplodate  in raionul Orhei.

Amintim ca in  luna septembrie anul trecut in  aceeasi cariera din cartierul Sklobozia Doamnei  a fost descoperita o bomba avia  neexplodata,  care a zacut in pamant  aproape 7 decenii.

Citeste si: AVIABOMBĂ la Orhei şi GRENADĂ la Vâşcauti, descoperite intr-o singură zi!


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/zacaminte-explozibile-intr-o-cariera-de-calcar-din-orasul-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19