Select your Top Menu from wp menus

Wikipedia a fost închisă pentru 24 de ore, in semn de protest

Unul dintre cele mai accesate site-uri din lume, cea mai mare enciclopedie online din istoria umanității, Wikipedia, și-a închis, în semn de protest, pagina în limba engleză pentru 24 de ore.
„De peste un deceniu, am petrecut milioane de ore construind cea mai mare enciclopedie din istoria umanității. Congresul Statelor Unite pregătește o lege care poate distruge libertatea internetului. Pentru 24 de ore, vom închide Wikipedia”, scrie pe pagina în limba engleză a enciclopediei.
Decizia închiderii variantei în limba engleză a fost luată în semn de protest față de un proiect de lege antipiraterie în Statele Unite ale Americii.
„Aceasta lege, dacă trece, va face mult rău internetului liber și deschis”, se spune într-un comunicat difuzat de Wikimedia Foundation, citat de huffingtonpost.com. Protestul va fi împotriva legislației în general, dar mai cu seamă împotriva Stop Online Piracy Act (Opriți Pirateria Online). Proiectul prevede combaterea copierii ilegale a filmelor și a emisiunilor TV. Chiar și site-uri ca YouTube sau Facebook ar putea fi închise în urma unei sesizări pentru promovarea conținutului ilegal publicat de utilizatori. Intră aici orice clip care include o melodie lansată de o casă de discuri, orice secvență dintr-un film sau serial.
Enciclopedia liberă Wikipedia este disponibilă în 282 de limbi și conține mai mult de 20 de milioane de articole adăugate de o comunitate de voluntari din întreaga lume.

sursa: evz.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/wikipedia-a-fost-inchisa-pentru-24-de-ore-in-semn-de-protest/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19