Select your Top Menu from wp menus

Vrem să facem o închisoare nouă, dar să băgăm în puşcării concetăţenii corupţi nu prea dorim

Iulian Ciocanu scrie în rubrica Realitatea cu amănuntul de la Europa Liberă că autorităţile vor începe în curând construcţia unui penitenciar modern. Proiectul e costisitor şi de aceea se împrumuta 29 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, bani care vor fi returnaţi în decurs de două decenii din bugetul de stat.

Autorul insistă totuşi asupra unui amănunt. Se vrea a face o închisoare nouă, dar nu se prea doreşte băgarea în puşcării a concetăţenilor corupţi. În Republica Moldova, au ajuns după gratii, pentru corupţie, numai trei persoane în ultimii doi ani.

Dacă toţi indivizii corupţi ar ajunge după gratii, ar mai fi nevoie de cel puţin zece penitenciare noi. Anume noi, pentru că funcţionarii-poliţiştii-judecătorii-vameşii înglodaţi în corupţie ar accepta numai condiţii confortabile de detenţie.

Cum însă în Moldova lupta cu corupţia se reduce mai mult la declaraţii răsunătoare şi la campanii sterile de responsabilizare a populaţiei, e limpede că un singur penitenciar nou va fi de ajuns. Luarea şi darea de mită sunt crimele cele mai frecvente, dar şi cele mai nepedepsite în această parte a lumii.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vrem-sa-facem-o-inchisoare-noua-dar-sa-bagam-in-puscarii-concetatenii-corupti-nu-prea-dorim/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19