Vrei sa cumperi un hamburger vechi de 14 ani? Produsul arată şi acum ca în prima zi

Cu 14 ani în urmă, David Whipple, un american din Utah, a cumpărat un hamburger cu scopul de a-l păstra două luni neatins, pentru a le arăta prietenilor că nu se va modifica substanţial – un efect al conservanţilor pe care ingredientele le conţin.

Whipple a păstrat hamburgerul timp de două luni, în ambalajul original, pe care l-a pus în buzunarul unui trenci. Americanul a uitat însă de hamburger, iar trenciul în al cărui buzunar îl ţinea a fost ţinut într-un şifonier vreme de doi ani, fără să mai fie scos.

După doi ani, soţia lui Whipple a descoperit produsul, care arăta la fel ca în ziua în care fusese cumpărat. Motiv pentru care Whipple s-a decis să continue să ţină hamburgerul la păstrare.

„Le arătam unor prieteni cum funcţionează enzimele şi m-am gândit că un hamburger ar fi soluţia ideală. Însă l-am cumpărat şi am uitat de el. Abia după doi ani l-am descoperit, în ambalajul original, cu chitanţă cu tot, în buzunar”, a povestit Whipple într-o emisiune TV.

Hamburgerul, în afară de castravetele murat, care s-a dezintegrat, nu a făcut nici mucegai, nici ciuperci şi nici nu miroase ca şi cum ar fi stricat.

Whipple spune că în cei 14 ani în care a ţinut hamburgerul s-a gândit de mai multe ori să-l vândă, însă s-a răzgândit de fiecare dată.

Pe e-bay licitaţia a ajuns şi la 2.000 de dolari. Whipple spune, însă, că păstrează produsul în scop educativ, pentru nepoţii săi.

„Este un exemplu minunat pentru educaţia nepoţilor. În felul acesta văd cu ochii lor ce înseamnă un produs de fast-food”, spune Whipple.

Alte experimente în care un hamburger a fost ţinut în condiţiile unei camere de zi fără ca acesta să se strice au mai fost efectuate de-a lungul timpului.

Autorii experimentelor spun că substanţele care conservă atât de bine hamburgerii nu pot fi bune pentru sănătate.

De cealaltă parte, McDonald’s, de unde provine şi hamburgerul de 14 ani al lui Whipple, susţine că aceste produse se menţin atât de bine datorită procesului de prelucrare, care presupune înlăturarea apei din ingrediente.

sursa: jurnalul.ro

RadioOrhei

Recent Posts

Republica Moldova a mai coborât cu o poziție în Indicele libertății realizat de Freedom House

Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…

o zi ago

Comunicat DSE Orhei: atenție de sărbătorile Pascale!

În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…

o zi ago

Anul trecut familia deputatei din Orhei, Mariana Cușnir s-a înavuțit cu un spațiu comercial estimat la 300 mii lei, care a fost donat de părinți

Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…

3 zile ago

Veniturile familiei președintelui raionului Orhei în 2024: salariu, pensie MAI, remitențe și alocații din România

Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…

o săptămână ago

Comunicat DSE Orhei: Două autospeciale moderne vor suplini remiza Direcția Situații Excepționale mun. Orhei de sărbătoarea națională ZIUA SALVATORULUI

În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…

2 săptămâni ago