Select your Top Menu from wp menus

Vot în lectură finală: secretarii de stat devin funcții de demnitate publică

Statutul funcțiilor de secretar general al Guvernului, secretar de stat și șef al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat a fost schimbat din funcții publice în funcții de demnitate publică. Totodată, se instituie funcția de secretar general al ministerului, care va substitui funcția de secretar general de stat. Parlamentul a aprobat proiectul în lectură finală, transmite IPN.

Secretarii de stat vor asista miniștrii în activitatea de conducere a ministerului. Aceștia vor fi numiți în funcție și demiși de către Guvern, la propunerea miniștrilor, iar numărul secretarilor de stat în cadrul ministerului va fi stabilit în dependență de domeniile de activitate ale Guvernului date în competența ministerului.

Secretarul general al ministerului va avea statut de funcționar public de conducere de nivel superior, numit în funcție pe criterii de profesionalism, în conformitate cu Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public. Acesta va asigura realizarea legăturilor funcționale dintre conducerea ministerului și corpul de funcționari publici, precum și dintre subdiviziunile interne ale aparatului central al ministerului.

În lectura a doua, proiectul a fost votat de 59 de deputații din cei prezenți la ședință. Noile reglementări vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vot-in-lectura-finala-secretarii-de-stat-devin-functii-de-demnitate-publica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19