Select your Top Menu from wp menus

Vor fi amendaţi dacă nu intorc banii sau nu schimbă marfa

Comercianţii vor fi obligaţi să înlocuiască sau să restituie contravaloarea produselor alimentare sau cosmetice necorespunzătoare, la cererea consumatorului. În caz contrat, ei riscă să fie penalizaţi. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat Parlamentului de către Ministerul Economiei şi aprobat în prima lectură.

Astfel, refuzul vînzătorului de a înlocui, în termen de cel mult 14 zile calendaristice, un produs nealimentar de calitate necorespunzătoare cu un produs similar celui procurat se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2000, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere şi de la 3000 la 4000 lei – pentru persoane juridice.

Proiectul mai prevede sancţiuni pentru producerea, plasarea pe piaţă, depozitarea, şi comercializarea produselor, prestarea serviciilor cu încălcarea cerinţelor privind protecţia intereselor consumatorilor, cum ar fi informarea despre compoziţia, destinaţia, originea şi calitatea produselor, masa netă şi volumul produselor, termenul de valabilitate indicat pe produs, pe etichetă, pe ambalaj sau în documentaţia de însoţire. Persoanele fizice vor primi amendă de la 1500 la 2000 lei, iar persoanele juridice – de la 8000 la 10000 lei.

Proiectul de lege urmează a fi examinat şi în lectura a doua.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vor-fi-amendati-daca-nu-intorc-banii-sau-nu-schimba-marfa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19