Guvernul a aprobat astăzi, Regulamentul de aplicare a Legii Voluntariatului. Legea va permite recunoaşterea de către angajator a voluntariatului drept experienţă de muncă, în cazul în care experienţa de voluntariat a fost desfăşurată în domeniul de utilitate publică.
Totodată, documentul vizează responsabilităţile şi principiile de bază ale instituţiilor care realizează activitate de voluntariat, cerinţele faţă de voluntari şi responsabilităţile acestora faţă de instituţia respectivă.
Potrivit proiectului de lege, datele voluntarilor vor fi păstrate la sediul instituţiei gazdă în trei registre: Registrul de Evidenţă a Voluntarilor, Registrul de Evidenţă a Contractelor de Voluntariat şi a Certificatelor Nominale de Voluntariat şi Registrul de Evidenţă a Carnetelor de Voluntar.
Regulamentul mai stipulează că contractul de voluntariat se încheie pe o perioadă de timp determinată sau nedeterminată. În cazul în care voluntarul este implicat în activităţi mai mult de 20 de ore lunar instituţia este obligată să încheie cu acesta un contract. Contractul de voluntariat se încheie în termen de 5 zile lucrătoare după efectuarea primelor 20 de ore de voluntariat, considerate ca perioada de probă.
Sursa: Unimedia
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…