Guvernul a aprobat astăzi, Regulamentul de aplicare a Legii Voluntariatului. Legea va permite recunoaşterea de către angajator a voluntariatului drept experienţă de muncă, în cazul în care experienţa de voluntariat a fost desfăşurată în domeniul de utilitate publică.
Totodată, documentul vizează responsabilităţile şi principiile de bază ale instituţiilor care realizează activitate de voluntariat, cerinţele faţă de voluntari şi responsabilităţile acestora faţă de instituţia respectivă.
Potrivit proiectului de lege, datele voluntarilor vor fi păstrate la sediul instituţiei gazdă în trei registre: Registrul de Evidenţă a Voluntarilor, Registrul de Evidenţă a Contractelor de Voluntariat şi a Certificatelor Nominale de Voluntariat şi Registrul de Evidenţă a Carnetelor de Voluntar.
Regulamentul mai stipulează că contractul de voluntariat se încheie pe o perioadă de timp determinată sau nedeterminată. În cazul în care voluntarul este implicat în activităţi mai mult de 20 de ore lunar instituţia este obligată să încheie cu acesta un contract. Contractul de voluntariat se încheie în termen de 5 zile lucrătoare după efectuarea primelor 20 de ore de voluntariat, considerate ca perioada de probă.
Sursa: Unimedia
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…
Primăria satului Brăviceni a fost acționată în instanța de judecată de SRL ”Magda” pentru o…