Select your Top Menu from wp menus

Volnițchi: În R.Moldova sunt trei mari echipe de trolli, care fac bani buni

În R.Moldova sunt trei mari echipe de troli, foarte bine instruiți și care  fac din această ocupație bani buni. Două din aceste echipe de trolli sunt atașate la  două mari forțe politice, iar a treia lucrează la comanda oricui e gata să plătească.  Despre aeasta a vorbit in cadrul emisiunii Media Azi,  analistul politic Igor Volnițchi, coproprietar al cinci portaluri informaționale.

Trollii din cele trei echipe  lucrează pe bază permanentă  și vin la serviciu pe niște principii foarte clare, a spus Volnitchi, citat de Tribuna.md. În aceste echipe de ovic ei există o persoana care este în conexiune directă cu comanditarul, cu liderul de partid în cazul dat sau cineva mandatat. Această persoană  este conectată la agenda politică a formațiunii pe care o reprezintă, știe în ce zi și ce mesaj foarte important pentru formațiunea respectivă va fi aruncat în spațiul public. Această persoană elaborează mesajele pentru echipele de trolli, le prezintă spre aprobare comanditarului din spate și apoi le distribuie liderilor de echipe, care, la rândul lor, le distribuie trolilor – pentru a le  posta.

 Între membrii echipei de trolli sunt repartizate cele mai populare site-uri de știri și, în funcție de auditoriul pe care îl are un portal sau altul – cantitatea de mesaje care urmează a fi plasată. În felul acesta, are loc o bombardare a spațiului public  și de multe ori se reușește  formarea unui anumit curent de opinie. Acest curent de opinie e atât de puternic încât uneori poate influența până și activitatea formatorilor de opinie independenți”,a  menționat Volnițchi.

Cea de-a treia echipă mare de troli și aceasta nu este atașată niciunui proiect politic din RM. „Ei sunt un fel de liber profesioniști pe piață și companiile care activează în domeniul respectiv știu despre existența acestei echipe. Ei sunt deschiși pentru orice colaborare, azi pot lucra pentru un actor politic, mâine – pentru alții”, a mai spus Volnițchi.