Select your Top Menu from wp menus

Vladimir Socor: Moldova se îndepărtează de UE

Analistul politic occidental Vladimir Socor crede că prin ceea ce se întamplă astăzi la Chişinau în vârful puterii, Republica Moldova se indeparteaza de UE
Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu cu Europa Liberă. Potrivit lui Socor îndepartarea de UE se vede din schimbarea titulaturii coaliţiei, şi din faptul că Uniunea Europeană începe să reducă fondurile pentru reformarea sistemului juridic şi de ocrotire a legii.
”Vedem acest lucru şi din scăderea dramatică a vizitelor personalităţilor europene la Chişinău, au scăzut aceste vizite şi ca frecvenţă, şi ca nivel. Au scăzut dramatic în comparaţie cu acum doi ani şi cu anul trecut.”, spune Socor.
Pe fundalul îndepartarii de UE există şi un risc al apropierii de Rusia, pe care Socor iî vede in primul rand din partea PD-ului condus de Vlad Plahotniuc .
”Am văzut programul de investiţii masive propus de domnul Andrian Candu ruşilor în ziua de 20 noiembrie, când domnul Candu a făcut o vizită la Moscova şi a desfăşurat un amplu program de investiţii ruseşti, privatizare cu capital rusesc într-un interviu neobişnuit de lung acordat agenţiei RIA Novosti. “ – afirmă exertul.
Potrivit lui Socor evenimentele din Republica Moldova interesează un număr foarte mic de analiști profesioniști. Opinia publică din Occident, în general, guvernele occidentale acordă atenție foarte redusă și foarte sporadică evenimentelor din Republica Moldova. Din perspectiva acestui foarte mic grup de analiști profesioniști care privesc la Republica Moldova, concluzia nu poate fi decât una – s-a prăbușit sistemul instituțional. Și nu s-a prăbușit de acum, s-a prăbușit probabil de 15 ani încoace, aproximativ, odată cu schimbările în Constituție, introduse de către Parlamentul din anul 2000.

interviul în întregime pe europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vladimir-socor-moldova-se-indeparteaza-de-ue/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19