Select your Top Menu from wp menus

Vladimir Putin se vrea nu doar preşedinte, dar şi lider al unui stol de cocori. Pentru aceasta va purta un cioc artificial

Presedintele rus Vladimir Putin, care a ajutat la capturarea unui tigru siberian sau a pozat alaturi de un urs polar, va participa la proiectul ”Zborul sperantei”, destinat pastrarii in Peninsula Yamal (Siberia) a cocorilor albi, pe cale de disparitie, informeaza Vocea Rusiei.

Presedintele va incerca sa joace rolul de lider al cocorilor albi crescuti in captivitate. Ei se pregatesc pentru zborul lung in Asia Centrala, in care vor fi insotiti de deltaplane. Pilotul deltaplanului care va juca rolul de lider al cardului de cocori va arata drumul, relateaza publicatia citata, scrie hotnews.ro

Potrivit presei din Rusia, Putin va purta un costum alb si chiar un cioc artificial in timp ce va pilota deltaplanul, scrie Reuters.

”Rolul pilotului este de lider al stolului. El arata calea de zbor”, ar fi declarat omul de stiinta Yuri Markin pentru site-ul Vedomosti.

Serviciul de presa al presedintelui a confirmat ca Putin va vizita Peninsula Yamal inainte de a sosi la summit-ul APEC de la Vladivostok.