Select your Top Menu from wp menus

Vladimir Putin plaseaza Gazprom sub protectia sa, in numele intereselor strategice.

Presedintele Vladimir Putin a plasat sub controlul si protectia statului intreprinderile rusesti „strategice” care opereaza in strainatate, prin care Rusia poate refuza accesul la informatii solicitate de tari straine sau organizatii internationale, la o saptamana dupa ce Comisia Europeana a anuntat deschiderea unei anchete impotriva Gazprom, scrie AFP, citata de hotnews.ro

Potrivit decretului semnat marti de Putin, comunicarea de informatii despre activitatile acestor societati „cerute de servicii din tari straine, organizatii internationale, uniuni de tari straine” sunt supuse unei aprobari a puterii executive.

Gazprom a precizat ca acest decret se refera si la activitatile sale.

„Asa cum indica decretul, Gazprom nu va furniza de acum inainte informatii despre activitati sau de reduceri de preturi decat cu acordul prealabil al autoritatilor competente, asa cum e cazul si pentru orice modificare tarifara”, a declarat un purtator de cuvant al gigantului, Serghei Kuprianov, citat de agentia Ria Novosti.

„Nu mai este cazul sa se adreseze noua” pentru reduceri de preturi, a spus si presedintele Gazprom, Alexei Miller, pentru agentia Interfax.

Decretul supune aprobarii autoritatilor ruse modificarea acordurilor semnate in trecut de catre intreprinderile „strategice” cu partenerii din afara tarii „si toate documentele legate de politica comerciala in aceste tari straine”.

De asemenea, statul va trebui sa aprobe orice cedare de parti detinute de aceste companii in societati straine, ale drepturilor in activitati comerciale in straintate sau a bunurilor imobiliare din afara Rusiei.

Rusia va refuza sa aprobe astfel de masuri daca ele sunt de „natura sa aduca prejudiciu intereselor economice” ale Federatiei, adauga decretul.

Decretul este publicat dupa ce Comisia Europeana a anuntat saptamana trecuta ca a deschis o ancheta care vizeaza Gazprom, compania fiind suspectata ca a ingradit concurenta si a manipulat preturile in mai multe tari din Europa centrala si de Est.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vladimir-putin-plaseaza-gazprom-sub-protectia-sa-in-numele-intereselor-strategice/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19