Select your Top Menu from wp menus

Vladimir Putin ar putea fi, în realitate, cel mai bogat om din lume

Vladimir Putin ar putea fi, în secret, deţinătorul a 4,5% din acţiunile Gazprom, 37% din titlurile companiei petroliere Surgutneftegas şi a 75% din capitalul social al traderului de petrol Gunvor, scrie  Businessinsider, citat de adevarul.md. O estimare sumară a valorii acestor deţineri ar ridica potenţiala avere a lui Putin la circa 70 de miliarde de dolari.

O anchetă a The Bureau of Investigative Journalism (TBIJ), o asociaţie neguvernamentală cu sediul în Londra, scoate în evidenţă faptul că Vladimir Putin, fost prim-ministru şi actualmente pentru a treia oară preşedinte al Rusiei, ar putea fi în realitate cel mai bogat om din lume.

Informaţia publicată de TBIJ, preluată ulterior de portalul de ştiri şi informaţii financiare Businessinsider, se bazează pe ancheta şi declaraţiile făcute de unul dintre analiştii politici locali, Stanislav Belkovsky, care la rândul său a realizat un studiu propriu pe această temă, printre reprezentanţii mediului de business din Rusia. „Estimările mele se bazează pe informaţii obţinute de la oamenii apropiaţi respectivelor companii, cărora evident că nu le pot da numele” a declarat Belkovsky, citat de Businessinsider.

În mod oficial, potrivit declaraţiei de avere făcută cu ocazia alegerilor prezidenţiale de la finele anului trecut, Vladimir Putin are, oficial, o avere de 179.612 dolari, şi a câştigat circa o jumătate de milion de dolari de-a lungul ultimilor patru ani, cât a fost premier.

Din aceleaşi declaraţii de avere rezultă că soţia sa, Lyudmila are circa 261.000 de dolari depuşi în conturi bancare.

Aceste sume au fost considerate însă suspicios de mici de către analistul politic Stanislav Belkovsky, ceea ce l-a determinat să pornească demersul în urma căruia a ajuns la concluzia că averea reală a preşedintelui ar putea fi de circa 700.000 de ori mai mare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vladimir-putin-ar-putea-fi-in-realitate-cel-mai-bogat-om-din-lume/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19