Select your Top Menu from wp menus

Vladimir Lenin a fost comparat cu sfinţii creştini de preşesintele rus Vadimir Putin

Kremlinul a anunţat luni renovarea mausoleului lui Lenin din Piaţa Roşie, la două săptămâni după ce preşedintele Vladimir Putin a părut să respingă ideea închiderii sale şi a înhumării mumiei liderului comunist, subiect de dezbateri intense după căderea regimului comunist în 1991, relatează AFP citată de AGERPRES.

La 10 decembrie, Vladimir Putin a provocat agitaţie într-o întâlnire cu susţinătorii săi, când a pledat în apărarea menţinerii mausoleului şi a făcut o paralelă cu relicvele creştine. ‘Mulţi spun despre mausoleu că nu ar corespunde tradiţiei. Ce nu se potriveşte tradiţiei? Mergeţi la grotele de la Peciorska Lavra din Kiev sau la cele din mănăstirea din Pskov ori de pe muntele Atos. Există, există relicve de oameni sfinţi’, a afirmat Putin.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a confirmat a doua zi că problema înmormântării părintelui Revoluţiei bolşevice, în dezbatere în Rusia de la prăbuşirea URSS în 1991, ‘nu se află în prezent pe ordinea de zi’ a Kremlinului.

Actualul preşedinte rus, Vladimir Putin, descendent din KGB (fostele servicii secrete din epoca sovietică), care a calificat dispariţia URSS ca cea mai mare catastrofă geopolitică din istorie, încearcă să îmbine simbolurile Rusiei ţariste cu cele din epoca sovietică. Biserica Ortodoxă Rusă se pronunţă în favoarea înhumării lui Lenin, când societatea rusă va fi pregătită pentru aceasta.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vladimir-lenin-a-fost-comparat-cu-sfintii-crestini-de-presesintele-rus-vadimir-putin/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19