Select your Top Menu from wp menus

Vlad Plahotniuc spune că Ilan Shor nu este OMUL său şi că trebuie să RĂSPUNDĂ pentru ce a făcut

Un portal specializat pe politic a realizat un interviu cu prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta a vorbit pentru Tribuna despre alegeri, acuzaţiile lui Veaceslav Platon, arestarea judecătorilor şi alte teme de actualitate. Printre toate acestea – şi despre primarul Orheiului, omul de afaceri Ilan Shor.

La întrebarea dacă Shor este omul său, dacă îl protejează şi foloseşte, Plahotniuc a răspuns că ” Shor, ca şi toţi ceilalţi implicaţi, trebuie să răspundă pentru ce a făcut.” Potrivit lui Plahotniuc, şi în acest caz numele său e invocat de către cei care au făcut afaceri cu Ilan Shor, l-au folosit, iar acum s-au supărat că a dat depoziţii pe ei şi îl etichetează precum că este omul său ca să-l discrediteze şi să scape ei de răspundere.

Prim-vicepreşedintele democrat  a mai declarat că, din partea lui, ” pot să se toarne între ei zi şi noapte, să spună ce vor, important e să se afle adevărul şi toţi să răspundă pentru faptele lor și, desigur, să fie recuperaţi toți banii înapoi. Nimeni nu trebuie să beneficieze de clemenţă sau protecţie”, a punctat Plahotniuc.

Amintim că Ilan Shor se află în arest la domiciliu,  dar pledează nevinovat într-un dosar prin care i se incriminează că a obţinut prin escrocherie 5 miliarde de lei din Banca de Economii,  în perioada când o conducea.

 Într-un alt dosar penal, acesta are calitatea de martor  după ce, cu un an în urmă,  s-a autodenunţat pentru că l-ar fi mituit cu 250 de milioane de dolari in bani şi bunuri  pe ex-premierului liberal-democrat Vlad Filat. Cel din urmă a fost condamnat de prima instanţă la 9 ani de închisoare, dar susţine că este victima unui dosar politic. 

Şi controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a ajuns în arest în baza depoziţiilor pe care le-a făcut împotriva acestuia Ilan Shor cu o lună în urmă. 

Vlad Amanescu


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vlad-plahotniuc-spune-ca-ilan-shor-nu-este-omul-sau-si-ca-trebuie-sa-raspunda-pentru-ce-a-facut/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19