Select your Top Menu from wp menus

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit în SUA cu șeful PNUD

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a avut marți, 11 iulie, la New York, o întâlnire cu administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Achim Steiner, în cadrul căreia au discutat despre realitățile socio-politice și starea reformelor din Republica Moldova. Liderul democrat a spus că guvernarea este ferm angajată pe calea reformelor, care au ca efect modernizarea statului, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc este însoțit în America de vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, ministru al justiției și delegatul PDM în Guvern pe domeniul reformelor economice, Vitalie Iurcu, viceministru al economiei. În acest sens Vlad Plahotniuc a remarcat faptul că una dintre măsurile luate de actuala guvernare a fost asumarea unei foi de parcurs în colaborare cu partenerii europeni, document care include o serie de reforme ambițioase.

„Am reușit să punem în aplicare reforme pe care alte guvernări nu au reușit să le facă într-un mandat întreg. Am reușit să stabilizăm țara și să creștem economia, iar aceste lucruri au fost privite pozitiv de partenerii noștri”, a declarat Vlad Plahotniuc. Liderul PDM a apreciat programele dezvoltate de PNUD în Republica Moldova, pledând pentru consolidarea lor. „Aceste programe sunt în beneficiul moldovenilor și îmi exprim speranța că vom putea avansa în implementarea lor”, a menționat liderul PDM.

Ministrul justiției, Vladimir Cebotari s-a arătat interesat de dezvoltarea unor programe comune pe platforma instituțiilor penitenciare din Moldova. Viceministrul economiei Vitalie Iurcu a menționat interesul Republicii Moldovei în sprijinirea noului proiect de eficientizare energetică. „Vrem să reducem costurile la energie. Proiectul presupune eficientizarea consumului energetic atât în sectorul public, cât și cel rezidențial”, a spus Vitalie Iurcu. La rândul său, șeful PNUD, Achim Steiner, a arătat că organizația pe care o conduce va sprijini în continuare programe umanitare pentru creșterea nivelului de trai și susținerea comunităților locale din Moldova.

Tot la 11 iulie, delegația PDM a vizitat incubatorul global de afaceri „1776”, unde s-au întâlnit cu Rachel Haot, șefa biroului din New York al incubatorului. Liderul PDM s-a arătat interesat de acest model de a construi afaceri și a adresat invitația ca firmele americane să investească în Moldova. Vitalie Iurcu a declarat în context că autoritățile de la Chișinău intenționează să creeze, în zona Parcului Industrial „Tracom”, un laborator IT. Întâlnirile delegației PDM au avut loc înaintea întrunirii Internaționalei Socialiste, care a debutat în a doua parte a zilei de 11 iulie. Liderul PDM Vlad Plahotniuc, efectuează, în perioada 10-12 iulie 2017, o vizită în Statele Unite ale Americii, la New York, cu ocazia Consiliului Internaționalei Socialiste.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vlad-plahotniuc-s-a-intalnit-in-sua-cu-seful-pnud/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19