Categories: PoliticȘtiri

Vlad Plahotniuc îşi depune mandatul de deputat

Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele PD,  a anunţat că renunţă la mandatul de deputat. Anunţul a fost făcut   în cadrul unui briefing de presă. Plahotniuc a spus că nu se retrage din partid sau politică,  ci va fi şi mai activ în aceste domenii şi se va implica mai mult în activitatea partidului.
Plahotniuc a anunţat că se retrage din Parlament pentru a-şi dedica timpul întâlnirii cu oamenii, iar în timpul apropiat va iniţia o campanie de vizite în raioane pentru a demonstra că nu doar comuniştii reprezintă voinţa locuitorilor republicii.
Politicianul a mai declarat că unul din motive pentru care se retrage din activitatea de deputat este dorinţa de a demonstra că nu are nevoie de imunitate parlamentară.
Acesta a solicitat public CNI-ului să îi verifice declaraţia pe venit, pentru ca opinia publică să se convingă de interesele ce stau în spatele acuzaţiilor care îi sunt aduse.
Vlad Plahotniuc a mai enumerat printre motivele care stau la baza deciziei sale, dorinţa de a deschide o reţea de magazine ce vor oferi produse la preţ redus şi implementarea construcţiei de locuinţe sociale.
Prim-vicepreşedintele PD  a spus că nu a dorit ca statutul de deputat să îl împiedice în realizarea acestor scopuri. El a menţionat că unul din scopurile sale este schimbarea clasei politice  pentru ca aceasta să fie supusă controlului oamenilor.
Vlad Plahotniuc a mai declarat că a susţinut crearea Alianţei pentru Integrare Europeană încă înainte de a veni în politică, iar în politică a venit nu pentru bani, funcţii sau alte favoruri. Acesta a mai spus că îşi va îndrepta activitatea după plecarea din Parlament pentru a contracara activitatea PCRM pe care o cataloghează drept destructivă pentru Republica Moldova.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago