Select your Top Menu from wp menus

Vlad Filat: Legile adoptate săptămâna trecută nu periclitează cursul european

Într-un interviu la Europa Liberă, liderul PLDM a declarat că legile adoptate în comun cu PCRM vinerea trecută nu periclitează cursul european al Republicii Moldova. Acesta a declarat că toate îngrijorările exprimate trebuie luate ca atare, iar partenerilor europeni trebuie să le fie oferite explicaţii. Filat a amintit în context şi mesajele de îngrijorare venite din partea europenilor înaninte de demisia guvernului, mesaje de care nu s-a ţinut cont. Acesta a reiterat ideea că Partidul Democrat care a votat alături de PCRM demisia executivului trebuia să îşi retragă miniştrii de la guvernare spunând că e foarte uşor să fii la guvernare, utilizând resursele pe care ţi le oferă acest statut şi totodată să fii în opoziţie, la nivel de mesaj, şi la nivel de asumare a responsabilităţilor.
Potrivit fostului premier s-a convenit cu partenerii europeni că se vor organiza consultaţii în privinţa legii care vizează Curtea Constituţională, care să aducă la o reglementare mai clară ce ţine de atribuţii şi ce ţine de competenţele acestei instanţe. Referitor la majorarea pragului electoral Filat a argumentat că acest prag a existat până în 2009 şi că mai multe ţări din UE au un asemenea prag electoral.
Filat mai spune că formaţiunea sa va decide săptămâna viitoare pe cine îl va înainta la funcţia de premier şi că negocierile de formare a unei coaliţii nu se vor purta categoric cu grupul condus de Mihai Ghimpu, amintind că PCRM insistă pe organizarea alegerilor anticipate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vlad-filat-legile-adoptate-saptamana-trecuta-nu-pericliteaza-cursul-european/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19