Select your Top Menu from wp menus

Vlad Filat: Implicarea lui Plahotniuc în evenimentele din aprilie 2009 a fost una plenară

Fostul premier Vlad Filat, condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, spune că implicarea ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, în evenimentele din 7 aprilie 2009 a fost una plenară. În cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, realizată în Penitenciarul numărul 13, unde este deținut, Vlad Filat a declarat că în dosarul „7 aprilie” primul care trebuia să ofere explicați asupra celor întâmplate „trebuia să fie Plahotniuc”, transmite IPN.

Vlad Filat a spus că nu se referă la studenții care au ieșit și manifestat pașnic în Piața Marii Adunări Naționale, dar la acei care au deturnat acel protest pașnic al tinerilor. Fostul premier mai spus că își amintește că în cadrul alianțelor de guvernare când propuneau să se discute despre „7 aprilie”, tot timpul erau trimiși cu toții la Procuratura Generală pentru a da explicații, că acolo se investighează etc.

„Eu îmi asum vina, cred că trebuia să fac mai mult. Eu sunt sigur că el va răspunde. Pentru că actuala guvernare, chiar dacă ea este una atipică, trebuie să învețe din experiența proastă a guvernării alianțelor pentru integrare europeană”, a spus fostul premier.

Întrebat de către moderatoare de ce nu încercat să-l oprească atunci când era premier pe Vlad Plahotniuc văzând că se face vinovat de multe rele, Vlad Filat a răspuns că, deși a întreprins unele măsuri, inclusiv unele declarații publice dure în 2011 și 2013, nu a reușit, pentru că nu era suficientă doar încercarea sa sau acțiunile sale, era necesară să fie și o poziție consolidată, care a lipsit. „Eu nu am deținut puterea în Republica Moldova în măsura în care să decid de unul singur. Dacă ar fi să mă întorc în timp și să văd unde puteau să ajungă lucrurile, soluția cea mai onorabilă și cea mai corectă ar fi fost să-mi dau demisia din funcție”, a declarat fostul lider al PLDM.

De asemenea, Vlad Filta a menționt că fără el timp de patru ani, fiind închis, lucrurile în Republica Moldova au mers din rău în mai rău, nu au mai existat „opreliști”.

Interviul a fost realizat în Penitenciarul nr.13, unde își ispășește pedeapsa fiind condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. Fostul premier este cercetat și într-un alt dosar penal, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Vlad Filat pledează nevinovat calificând cazul său drept unul politic pentru care îl învinuiește pe ex-liderul PDM Vlad Plahotniuc.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vlad-filat-implicarea-lui-plahotniuc-in-evenimentele-din-aprilie-2009-a-fost-una-plenara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19