Select your Top Menu from wp menus

Vlad Filat, față în față cu Ilan Shor în instanța de judecată

Ilan Shor, primar la Orhei, s-a prezentat miercuri, 2 martie, la Judecătoria sectorului Buiucani pentru a depune mărturii în dosarul fostului premier liberal-democrat Vlad Filat.

Controversatul om de afaceri nu a făcut însă declarații de presă așa cum a promis la începutul ședinței de judecată. „Astăzi nu facem declarații”, a spus el. Întrebat de jurnaliști ce a spus Ilan Shor la proces, Vlad Filat a declarat: „Minciuni, încă o dată minciuni”.

Tot astăzi, avocatul ex-prim-ministrului a solicitat recuzarea procurorului Adriana Bețișor, care se ocupă de acest dosar, magistrații au respins însă demersul lui Igor Popa.

Mai mulți deputați PLDM, printre care Vadim Pistrinciuc, Maria Ciobanu, Grigore Cobzac, Angel Agachi și Tudor Deliu au fost prezenți la Judecătoria sectorului Buiucani pentru a-și susține colegul de partid.

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie 2015, după autodenunțul lui Ilan Shor. Omul de afaceri declara că împrejurările legate de scandalul cu compania Le Bridge l-au impus să apeleze la Vlad Filat, căruia i-a dat mită 500.000 de dolari pentru a pune capăt controalelor excesive, dar şi pentru a câştiga procesul de judecată. Shor a mai spus că Filat i-ar fi propus să-i răscumpere creditele de la Banca de Economii în sumă de un mililiard de lei pentru a-i rezolva problemele cu vama şi staţiile peco. Deşi fostul premier nu şi-a onorat promisiunea, el nu i-ar fi restituit banii omului de afaceri. De asemenea, Shor mai arată în denunţul său că anume Vlad Filat l-a obligat să ia credite de la BEM şi să la transfere ulterior pe contrurile unor firme off-shore, apropiate liderului PLDM.

sursa: anticoruptie.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vlad-filat-fata-in-fata-cu-ilan-shor-in-instanta-de-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19