Select your Top Menu from wp menus

Vizită la Orhei, pentru asigurarea procesului alegerilor în Parlamentul României FOTO

Consilierul Diplomatic  al Secţiei Politică de la Ambasadă, Ionel Dumitriu,  a vizitat Orheiul  joi, 29 noiembrie, pentru a discuta  cu autorităţile oraşului şi jurnaliştii din regiune despre pregătirle pentru scrutinul din România.

 Ca şi la alegerile , dar şi la  referendumurile anterioare secţia de votare pentru cetăţenii români va fi deschisă în incinta şcolii de muzică din Orhei. Pe 9 decembrie curent secţia de votare din Orhei  va fi condusă  de un reprezentant al Ambasadei României în R. Moldova, a precizat Dumitriu.

Potrivit  acestuia , la alegeri se pot  prezenta cetăţenii români cu domiciliul în R. Moldova şi,  în cazuri excepţionale,  cetăţenii români care muncesc în ţara noastra. Pentru a putea vota,  însă, cei din urmă vor trebui să prezinte permisul de muncă în R. Moldova.

În cadrul discuţiilor Dumitriu s-a  adresat cu rugămintea catre primarul de Orhei , Vitalie Colun,  de a asigura secţia de votare cu un scanner şi imprimantă, iar catre jurnaliştii din regiune – să  condiţiile de participare a cetăţenilor români la vot.

Este pentru a treia  oară când la Orhei va fi deschisă o secţie de vot pentru un scrutin din România . Amintim că în noiembrie 2009  în orasul Orhei a activat o sectie de votare pentru alegerile prezidenţiale şi un referendum din Romania, iar în 2012 aici s-a votat la referendumul privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vizita-la-orhei-pentru-asigurarea-procesului-de-alegeri-in-parlamentul-romaniei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19