Select your Top Menu from wp menus

Viorel Țopa a fost condamnat ilegal la 8 ani de închisoare susţine avocatul acestuia

”Omul de afaceri Viorel Țopa a fost condamnat ilegal la 8 ani de închisoare, din cauza faptului că organele de drept din Moldova au tăinuit mai bine de 12 ani ordonanța de refuz în pornirea procesului penal împotriva lui Viorel Țopa”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă la ”INFOTAG” avocatul acestuia Andrei Năstase.

Avocatul a menționat că a prezentat în instanța de judecată o copie a acestei ordonanțe, semnată de procurorul șef-adjunct al Secției investigații financiar-economice a Procuraturii Generale, Valentin Cașu, însă procurorii negau vehement existența originalului acestui document.

”Abia pe 6 martie curent, Procuratura Generală a recunoscut că un asemenea document există.Faptul că Procuratura Generală a depistat, ordonanța de neîncepere a urmării penale, este proba incontestabilă care-l disculpă pe Viorel Țopa de orice crimă și faptă penală, în schimb inculpă întreg sistemul judecătoresc din Republica Moldova. Ordonanța demonstrează că Viorel Țopa nu a comis nicio infracțiune în perioada când a fost președinte al Băncii de Economi”, spus avocatul.
Deşi exista acest document care-l declara nevinovat pe omul de afaceri, în 2011, judecătoarea Natalia Simciuc l-a condamnat la 8 ani de închisoare.

”INFOTAG” precizează. Omul de afaceri Viorel Țopa a fost condamnat pe 13 ianuarie 2012 de Judecătoria sect. Buiucani, la opt ani de închisoare pentru utilizarea resurselor Băncii de Economii. Decizia de condamnare a lui Viorel Ţopa a fost menţinută de Curtea de Apel Chişinău şi la Curtea Supremă de Justiţie. În prezent, dosarul se află la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Cu puțin timp, înainte de a fi condamnat, acesta a părăsit Moldova și până în prezent este anunțat în căutare.

sursa: infotag.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/viorel-topa-a-fost-condamnat-ilegal-la-8-ani-de-inchisoare-sustine-avovatul-acestuia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19