Select your Top Menu from wp menus

Violoncelistul lui Putin a primit bani furați prin două companii din Moldova

Documente bancare obținute de OCCRP arată că violoncelistul Serghei Roldughin, vechiul prieten al președintelui rus Vladimir Putin, a primit bani dintr-o companie offshore în aceeași perioadă în care compania a fost folosită pentru a fura bani de la guvernul rus în cazul notoriu al lui Serghei Magnițky. În circuitul financiar au fost implicate și două companii din Republica Moldova.

Cazul Magnițky ține de furtul a 230 de milioane de dolari de la Trezoreria rusă și este unul dintre cele mai sonore cazuri de fraudă fiscală din Rusia lui Putin. Frauda a fost descoperită în 2007 de către Magnițky, un avocat rus care lucra pentru Hermitage Capital Management, cel mai mare investitor străin de atunci în Rusia.

Magnițky a fost arestat de către aceiași ofițeri de poliție pe care i-a acuzat de mușamalizarea fraudei. El a fost aruncat în închisoare, unde a murit din cauza maltratărilor și a îngrijirilor medicale inadecvate.

continuarea pe RISE.MD

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/violoncelistul-lui-putin-a-primit-bani-furati-prin-doua-companii-din-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19