Procuratura Generală a intentat o urmărire penală în cazul violenţelor comise în seara de miercuri, 20 ianuarie, în timpului acţiunilor de protest din preajma sediului Parlamentului. Faptele sunt investigate sub aspectul comiterii infracţiunii de dezordini în masă, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii.
În comunicat se mai spune că grupul de urmărire penală cercetează sub toate aspectele circumstanţele cazului şi lucrează la identificarea persoanelor implicate în comiterea şi provocarea acţiunilor violente. În cazul în care se stabileşte vinovăţia persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.
Procuratura atenţionează că mitingurile, demonstraţiile, manifestările, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic. Sunt interzise şi atrag răspundere penală întrunirile care incită la violenţă publică, la încălcarea ordinii publice sau organizarea tulburărilor în masă, a drepturilor şi a libertăţilor altor persoane ori punerea în pericol a vieţii sau a sănătăţii acestora.
Cetăţenii sunt îndemnaţi să nu admită provocări, să se abţină de la acţiuni nedemocratice, să nu admită violenţe şi încălcarea legalităţii.
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…
Judecătoria Orhei a publicat zilele trecute o încheiere pe marginea cererii prin care Mitropolia Moldovei…