Select your Top Menu from wp menus

Vinurile din R.Moldova, interzise în Rusia

Serviciul sanitar rus Rospotrebnadzor a impus un embargo pentru importurile de vinuri moldoveneşti, anunță Interfax, informeaza Europa Libera.  Ieri seara, seful serviciului sanitar rus Ghenadi Onişcenko a afirmat că interdicţia va fi pe termen nedeterminat.

Rospotrebnadzor a anunţat că testele de laborator au demonstrat că în loturile de vinuri importate în ultimele zile s-ar fi găsit un conţinut sporit de dibutilftalat, substanţă nocivă care afectează în special rinichii şi ficatul. Potrivit Rospotrebnadzor, ar fi vorba de opt loturi de producţie de la întreprinderile moldoveneşti Purcari, Cricova şi Aroma.

Pe de alta parte,  Rodica Sturza, directoarea Centrului naţional pentru verificarea calităţii producţiei alcoolice de la Chișinău a declarat că afirmatiile Rospotrebnadzor sunt aberante, deoarece  verificările făcute de partea moldoveană în ultimele zile nu au depistat vreo  necorespundere a  vinurilor noastre.

Amintim ca si in anul 2006 Rusia a impus embargo vinurilor moldovenesti. Atat atunci, cat si acum interdictia a fost explicata de mai multi experti, nu doar din R.Moldova,  ca  o actiune cu substrat politic.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vinurile-din-r-moldova-interzise-in-rusia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19