Select your Top Menu from wp menus

Vîntul năpraznic a creat dificultăţi în toată republica

Vîntul din noaptea trecuta  a lăsat deconectate de la energia electrică 65 localităţi din 18 raioane, cele mai multe fiind înregistrate în raionul Leova şi UTA Găgăuzia. Rafalele de vant au doborat un arbore în Bălţi, acesta deteriorînd un balcon de la etajul cinci al unui bloc locativ. Mai mult, arborele a rupt şi cablurile de energie electrică, lăsînd fără lumină patru blocuri locative. În teren au intervenit angajaţii Detaşamentului căutare-salvare numărul 2 şi o brigadă specializată  SA „Red Nord”,  potrivit ultimelor informaţii operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale .

Intemperia a deteriorat acoperişurile gimnaziilor din localitatea Haragîş şi Ciobalaccia din raionul Cantemir, smulgînd foi de ardezie în număr de 100. În localitatea Cupcui, raionul Leova, au fost deteriorate porţiuni din acoperişurile casei de cultură şi grădiniţei din localitate, dar şi a cinci case particulare. În satul Cazangic, Leova, a fost smulsă  peliculă de pe sere particulare, de pe aproximativ 4000 m.p., iar din alte sere, a rămas îngheţat răsad de tutun, pe o suprafaţă de 1500 m.p.Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze suma pagubelor materiale.

Poleiul a dus la deraparea de pe traseu a trei automobile din raioanele Ungheni şi Ocniţa. Salvatorii au efectuat lucrări de deblocare, făcînd posibilă ieşirea autovehiculelor pe carosabil. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale aminteşte cetăţenilor, să apeleze de urgenţă telefonul 901, în cazul în care se pomenesc în situaţii dificile.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vintul-napraznic-a-creat-dificultati-in-toata-rfepublica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19