Select your Top Menu from wp menus

Vineri a început construcţia singurelor igluuri din România

Vineri a început construcţia singurelor igluuri din România, cele patru care se vor înălţa din gheaţă, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraşului, judeţul Sibiu, aici cazarea urmând să fie mai scumpă decât în camerele unicului hotel de gheaţă aflat în vecinătate, a declarat pentru AGERPRES, Adelina Grigoroiu, Director de Marketing al acestor construcţii deosebite
Cazarea în iglu în România este posibilă din 2012, când a fost inaugurat tot la Bâlea Lac, prima astfel de construcţie.
Turiştii care preferă să experimenteze o construcţie de gheaţă doar ziua şi numai pentru câteva ore, vor avea parte, tot la Bâlea Lac de singura biserică de gheaţă din România. Atât cele patru igluuri, cât şi biserica de gheaţă de la Bâlea Lac vor fi inaugurate cel târziu peste zece zile.

Pentru a trăi o experienţă unică, turiştii vor trebui să vină pregătiţi cu haine groase, căciuli, bocanci, şosete de lână, saci de dormit şi mai ales cu multă dorinţă de aventură. Acest iglu, asemenea Hotelului de Gheaţă nu va fi prevăzut cu toaletă, motiv pentru care, cine se cazează asemenea eschimoşilor, va fi nevoit să străbată prin zăpadă, câţiva zeci de metri, până la Cabana Bâlea Lac, pentru a folosi toaleta sau duşul. Un alt dezavantaj faţă de turiştii cazaţi tot la „rece”, dar în Hotelul de Gheaţă, va fi faptul că, cei din iglu nu vor avea restaurant.

Primul hotel de gheaţă din România a fost realizat în 2006, la Bâlea Lac, de actualul primar al Avrigului (judeţul Sibiu), Arnold Klingeis. Acel hotel a fost gândit sub forma unui iglu imens, cu o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. Cea mai mare grijă a inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor de atunci până în prezent, a fost ca toţi clienţii să semneze declaraţii pe propria răspundere, înainte de cazare, conform cărora să spună că sunt de acord să doarmă … în frig.

Construcţiile de gheaţă inedite de la Bâlea rezistă an de an, timp de trei luni.

sursa: agerpres.ro