Select your Top Menu from wp menus

VIDEO:Robotul zburător – cel mai bun partener de jogging

Un dispozitiv robotic capabil de zbor – o dronă – îi inspiră şi motivează pe oameni să alerge, zburând alături de ei.
Persoanele care ar vrea să facă jogging, dar n-au un partener uman şi nici entuziasmul necesar pentru a alerga singure, ar putea beneficia, în viitor, de ajutorul unor parteneri robotici precum Joggobot. Acesta este o dronă pe care oamenii de ştiinţă de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne, Australia, au modificat-o, adaptând-o anume acestui scop.

Alergătorii trebuie să poarte un tricou special marcat cu un model albastru-portocaliu, pe care drona îl recunoaşte. Atâta timp cât „vede” acest marcaj, cu ajutorul videocamerei cu care este echipat, Joggobot zboară la aproximativ 1,30 m înălţime faţă de sol, în faţa alergătorului, menţinând o distanţă de siguranţă indiferent de viteza cu care aleargă omul.

Experimentul construirii şi utilizării lui Joggobot face parte dintr-un studiu mai amplu, legat de modul în care oamenii vor aborda exerciţiul fizic în viitor şi de rolul pe care roboţii l-ar putea juca în această activitate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/videorobotul-zburator-cel-mai-bun-partener-de-jogging/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19