Select your Top Menu from wp menus

VIDEO:Femeie de etnie roma din Nisporeni vindea moldoveni la Moscova

O moldoveancă de etnie romă, originară din Nisporeni, a ajuns pe mâna oamenilor legii fiind suspectată de trafic de ființe umane. Traficanta recruta, împreună cu soțul ei, persoane cu handicap din Moldova, care ajungeau ulterior să cerșească pe străzile din Moscova.

Polițiștii au documentat activitatea criminală a acestei filiere mai bine de doi ani. În urma unei anchete comune cu colegii lor din Rusia, ofițerii CGP au identificat în 2010 principalii capi ai grupării, porecliți „Mișoi” şi „Armeanca”. Ei s-au dovedit a fi un bărbat în vârstă de 34 ani, originar din raionul Călăraşi şi soţia acestuia, în vârstă de 37 ani, originară din raionul Nisporeni, ambii de origine romă.

La începutul acestei luni, soţia bănuitului a fost extrădată în Republica Moldova. Potrivit informaţiilor preliminare, gruparea recruta persoane cu handicap din Moldova. Victimele erau impuse să cerşească pe străzile din Moscova şi erau întreţinute în condiţii similare sclaviei.

Oamenii legii au stabilit că bănuita recrutase un bărbat de 36 ani, cu retard în dezvoltare, invalid de gradul II, originar din Sărătenii Vechi, Teleneşti. Victima era ameninţată şi maltratată fizic dacă nu cerşea zilnic câte 9.000 de ruble ruseşti în stațiile de metrou.

Odată victima era cât pe ce să-şi piardă viaţa, încercând să evadeze de sub supravegherea traficanţilor. Incidentul s-ar fi produs în metroul Tușino, când a încercat să solicite ajutor poliţiei locale. Atunci „Armeanca” l-ar fi împins de pe peron în momentul când se apropia cu viteză trenul, reuşind să scape nevătămat.

În urma anchetei, oamenii legii au mai identificat un tânăr cu dizabilităţi fizice şi retard mintal, în vârstă de 26 ani, originar din orașul Sângerei, care a fost repatriat în luna decembrie 2011.

În prezent, bănuita este cercetată penal în stare de arest pentru trafic de fiinţe umane. Ea riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/videofemeie-de-etnie-roma-din-nisporeni-vindea-moldoveni-cu-handicap-in-moscova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19